fredag 31 juli 2009

Motsatsen


...............och eftersom jag tog upp det antar alla motsatsen...............

söndag 26 juli 2009

Ålderskris?

Som jag sagt tidigare så hade jag 130 ansökningar till 6 platser.

120 av dom va till de fem platserna i bistron.

Av dom 120 var kanske 10 ansökningar från killar.

Jag bokade in ansökningar med de jag tyckte kunde vara intressanta, vilket resulterade i intervjuer med tio tjejer och två killar.

Av de två killarna var det bara en som dök upp, och han visade sig inte ens vara ett alternativ. Sorry grabben.

Så....trots att jag hoppats på nån vettig könsfördelning så blir det fem tjejer i bistron.

Av kostnadsskäl är dom alla lite yngre (vilket funkar då ingen av dom är menade för matsalen) och är givetvis utvalda på grunder av förkunskaper, personlighet, och utstrålning. Dom ska trots allt vara representativa.

Slutkontentan är att de alla ser väldigt bra ut, och jag är övertygad om att någon kommer tolka det som att jag är en gubbsjuk jävel.

Me, the king with my own little harem. Men nej, så är inte fallet.

Det handlar om affärer, ingen 40-års kris.

lördag 25 juli 2009

Den lede Fi

Kära Feministiskt Initiativ.

Nu när ni har hållt på några år, och det (oavsett vilka siffror ni kan tänkas dra till med) inte har gått så bra för er.....hade jag tänkt förklara för er varför.

Världen är i stort ett mansdominerat samhälle, något ni är fullt medvetna om.
Av Sveriges män har en övergripande majoritet gjort lumpen.
När man fullgör sin militärtjänstgöring i Sverige får man lära sig att Sveriges gränser med alla medel ska försvaras från fienden.
Det präntas in i ryggraden på varje svensk man under denna tid.

Militärjargong för fienden är Fi.


Jag vet inte om det här är en miss från er sida, eller en medveten provokation, men med tanke på att kvinnorna bakom Feministiskt Initiativ är intelligenta kvinnor är jag mycket förvånad.

Ja, jag vet att ni är backade av diverse män, och det förvånar mig ännu mer att ingen av dessa valt att berätta vilka instinkter ni triggar bara med hjälp av ert partinamn.

Därför betraktas ni som ett lika seriöst alternativ som Piratpartiet.

torsdag 23 juli 2009

Stoppad av aina

NEJ jag har inte blivit stoppad av aina i någon "rutinkontroll" än....
Nio månader and still counting...

Och håll tummarna för att jag inte blir det inom den närmaste tiden heller för tantalonan ringde och berättade att vi hade glömt mitt körkort i kassaskåpet inne på hotellrummet i Nice!

Som vi har letat......och ändå hade både Indiskan och jag kollat kassaskåpet två ggr var.
Kortet måste hamnat längst inne i hörnan av skåpet eller nåt.....jaja....shit happens.

Hon frågade om hon skulle buda upp kortet men jag förlitar mig på att mitt flyt med aina och poliskontroller håller i sig ett par veckor till - och kör lagligare än någonsin!


Fick se en märklig sak på Farsta C parkering.....några meter från polisstationen....
Om jag blev stoppad ofta i min gamla pizzaracer kan inte det va i närheten av hur ofta den här snubben måste bli stoppad:




























Bra tänkt grabben!

Lycka till, och HEJ på dig med!

onsdag 22 juli 2009

All of my life

Idag: möte med inredningsarkitekter, och möte med en tredje hantverkare som blir den vi anlitar.... löneförhandling med den förstekock jag valt ut....
Låt mig tillägga att vi får en FET förstekock...och nu snackar vi inte i omfång utan i kompetens!
Vi snackar Michelään-Guide, vi snackar rödbetor för två-trehundra, vi snackar vinrekommendationer, vi snackar hela baletten.

Svar Ja: jag får äntligen syssla med det jag strävat efter halva mitt vuxna liv....ja det tog ett tag för mig att erkänna för mig själv att det var just det här jag var ämnad för, och precis när jag kommit till insikt hoppade allt upp i ansiktet på mig som en klappkåt pitbull.

Innan jag knoppar in ska jag låta er ta del av känslan i min tillvaro just nu.
Den här låten pumpar i min G-ride...hehe

Det är lite texten, men mest hela viben som låten ger en som beskriver känslan i mitt liv just nu.....skit i videon den är bara billig visuell underhållning.

All of my life baby... God Natt!

tisdag 21 juli 2009

Troféer

Brännan börjar lägga sig innan jag ens hunnit skryta med den.
Jag såg ut som á la carte när jag klev av planet, nu ser jag ut som vilken förortsblatte som helst.
När färgen gått bort helt har jag iaf ett par grejer jag varit förutseende nog att inhandla som förhoppningsvis kommer påminna mig om att jag haft semester.

Nu snackar vi utöver flip-flopsen, och badskorna som man va tvungen att köpa då det bara finns stenstränder i Nice, och visst är man macho och tänker: Jag behöver inga fjolliga jävla badtofflor, det är väl bara att bita ihop och knalla.. så ändrar man uppfattning efter endast ett försök att ta sig fram på stendynerna....utan jag menar faktiskt i första hand flaskan.


Jo, sprang på en Blantons Special Reserve för ett par hundralappar mindre än vad den skulle kostat här hemma i sverige. Det svåra är att hitta den om man inte har några restaurangleverantörer i bakfickan ;)
Det är alltså en Bourbon, men smakar inte i närheten av den raggardynga bourbon vanligtvis är, utan mycket mer vanilj och kola med en lenhet som får den bäste av whiskeykännare att gissa på rom eller nån whiskeylikör.
Sen har jag iofs fått veta på omvägar att spriten i Nice är så billig för att allt bara är billiga kopior från Marocko, men det lär ju visa sig när man korkar upp flaskan!
Can't fake this, son!

Grej två är mera bling i min tillvaro.
Låt mig predika lite om bling.
Som Man ska man inte gå omkring med guldish hängande på handleden, runt halsen, och på fingrarna då det bara får en att se ut som ett troll på tillfälligt besök från Stora Skogen.
Som Man ska du heller inte pryda dina öron med diamanter då det bara är fjolligt och förmedlar en önskan att vilja träda in i en mer kvinnlig roll, helst innefattande penetration.
Det enda bling en Man ska bära utöver vigselringen är klockan:



Den ser mest stor och blaffig ut på bild, det gör den inte i verkligheten.
Vi stod redan på flyplatsen och blev passerad av Victoria Silverstedt på sin väg hem (?) från Troppan....oooh la la....när jag fick syn på den här lilla snyggingen (klockan alltså) och fick ett oemotståndligt ha-begär. Den kommer se grym ut till kostymen, och till vita utstyrslar.

Dags att laga frukost!

söndag 19 juli 2009

Hemkommen från Nice 2

Borta bra men hemma.....va faan...!!

Kidsen slänger sig i soffan för att spela Xbox som dom stått utan i en vecka......och ca tre minuter in i spelandet kajkar teven ur!
Hela bilden fryser och börjar flimra i olika färgskalor.
Hur har detta gått till??
Teven har stått urkopplad från eluttaget hela veckan och ingen har varit inne hos oss......inkopplad i antennuttaget har den ju förstås varit....och ett hejdundrande åskväder har det varit också ett par dagar innan får vi veta.....men och??

Jag ringer support och håller på då teven trots allt har mindre än fyra år på nacken......det visar sig att vår försäkring gick ut efter tre år.......några månder sen mao......och alla jag pratar med svänger sig med den tydligen så populära frasen: "Med tanke på hur gammal din TV är...." som om det vore värsta trälådan vi snackade om och inte den 42 tums plasma jag ser framför mig.

Vi lyckas till slut dra slutsatsen att det troligen är TVkortet som dragit och att det kommer att kosta en tio lax att byta ut det...dvs lika mkt som en helt ny 42 tums skulle kosta.
Vi la ut det dubbla för lite drygt fyra år sen.
Nu är det bara att skjutsa iväg vår gamla, gamla teveapparat till tippen.

Jag ska fasiken passa på att unna mig ett helt biosystem vid köpet av min nästa platt-teve, som jag nog också ska passa på att vräka på lite med.
Va sägs om en 50 tums, ett biosystem, och en extra teve i sovrummet, en liten till min äldste, och en teve till Indiskans nya hem, och ..... nä det får fan räcka.
Kanske en teve i köket så att jag kan laga mat tillsammans med Rachel Rae......nä

Vi spanade in i våra köksskåp som vi faktiskt rensade innan avfärd........inte tillräckligt bra då det luktade död i ett av dom, och Indiskan lyckades gräva fram en plastpåse med rinniga sötpotatisar som möglat järnet.

Välkommen hem ditt bruna fanskap!

South Side of Nice

Upptäckte att Södermalm sträcker sig ända till Nice!
Hittade både krogen Big Ben och Pelikan.

Ger er ett smakprov på den krog vars svenska motsvarighet ni kan se mig live på i ca 2 veckor till innan jag helt går över till mitt egna:


Hemkommen från Nice

Franska Rivieran.....ooh-la-la.....
Nyss hemkommen, brun och jävlig! Hatad av alla svenska balkongsolare kan jag tänka...
Själv hade jag, lite lätt yrkesskadad som man är, sett fram mot det franska köket, men att hitta dit var SVÅRT!
Nice är en stad som är överöst av pizza och seafood som mest smakar saltvatten.
Jag va inne på en av skaldjursrestaurangerna och beställde in en skaldjursplateau....jo tjena, och vänta nu - jag har ätit detta vid ett flertal tillfällen så det va långt ifrån första ggn - dom jävlarna hade samlat de billigaste av slamdjuren dom kunde hitta på havets botten som till största del smakade just havsvatten, och havskräftor kan smaka så mkt mer än så. Det populäraste tugget på plateaun va nån slags mini-mussla som man skulle lirka ur sitt skal för att kunna äta. Jag lirkade till förbannelse för att ta del av den lilla snorkråka som fanns inuti. Mums. Det näst populäraste krypet på plateaun va en snigel som till konsistensen påminde om gummi. Den va smarrig minsann. Jag slaskade i mig ostronen som iaf smakade som dom skulle - havsvatten.

Och pizzan.....hehe...
Vi klev in på sällskapets populäraste stamställe och beställde in den rekommenderade pizzan.
Jag väntade mig ngt i världsklass när pizzahelvetet kostade 120 pix!
Så där satt jag i mina flip-flops, besticken i högsta hugg och va riktigt förväntansfull.....och fick en HALV pizza ställd framför mig.... okeeeej....
Fantastiskt.
Och då menar jag inte maten utan liite sarkastiskt det faktum att en hel stad gått in så hårt för att bazza alla ansiktsopererade (dom fanns i överflöd) gamla skrynkelkärringar som staplade omkring och såg ut som aliens som inte hade vant sig vid den starka gravitationen, på alla deras pengar.
Allt var givetvis inte skit med Nice, men nu har jag fått ur mig gallan.
(Har inte överklassen några smaklökar alls? Är dyrt synonymt med gott?)

Sista dagen gick vi till ett ställe som levererade.
Jag är lite besynnerlig där för jag väljer gärna något jag aldrig provat och gick därför in för kalvnjure i läcker krämig sås, serverad med tryffelmos.
-Tack!

torsdag 9 juli 2009

Bissi boy..

Shiiit.... 130 sökanden till 6 platser.
Eller ja.....jag vet ju inte riktigt än hur många jag kommer att behöva exakt, men fem cafébiträden och en souschef är väl rätt riktigt...
Det ser ut så efter lite beräkningar iaf, fast det är lite som att gissa på hur mycket kon kommer att skita....
För alla er som INTE kollar på Gordon Ramseys tv-produktioner till fördärvelse kan jag avslöja att en souschef är en 1:e kock.
Appropå kock...en av mina nuvarande hiphop-kockar gjorde mig riktigt stolt här om dagen....
Han kom till mig och sa att han, under sin ledighet, hade tagit sig tid att utforska Brother Ali på min rekommendation. Han är såld! Jag ger er den låt han startar sin dag med i sällskap av en cigg på ballefjonken....






Each one, teach one!

Kampen om äkta Hip Hop går vidare!