fredag 28 augusti 2009

Fläsköga

Indiskan skulle hämta Krigaren från dagis. Han hade en liten bula ovanför ögonbrynet, och han sa att han hade ramlat och slagit sig på stora berget i skogen, men fröknarna ba: "Nää, vi har inte sett något...". Nu är det ju så att vi redan är missnöjda med engagemanget från fröknarna på det där jävla dagiset. Dom ser inget, hör inget, och har heller inget att berätta när man väl frågar om nåt. Påminner lite lätt om:



Jaja...det va ingen större grej. Krigaren ramlar och slår sig hela tiden, så länge det inte börjar lossna delar från ungen kan man ju hålla sig lugn.

Följande morgon såg det värre ut. Svullnaden hade spridit sig och ögat hängde på ungen. Vi frågade igen om han hade ramlat på dagis.


"Ja, jag ramlade på berget och slog mig!"


"Gjorde du verkligen det?"


"Nääää, jag skojja bara!"


"Så du har inte ramlat och slagit dig??"


"Jo."


Ja...ni fattar.... man kan inte lita på nåt. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och frågade om det kunde va nåt annat än en bula, och dom svarade att nej, det var troligen en bula men då den var mjuk skulle den fylla på sig själv med blod och växa och då fanns det en risk för att den skulle utsätta andra dela för tryck och det borde undersökas omgående.

Vi studsade ut till bilen och in till Karoliska med ungen. Alla som varit på en barnakut någon gång vet hur det brukar se ut: En drös av snörvliga ungar som leker med sjukhusets leksaker bredvid sina trötta, väntade föräldrar, och man vet att man har en lååååång väntan framför sig.

Vi kliver in på barnakuten och............det är TOMT!

Det tog typ tre minuter för oss att få träffa en läkare. Det måste va nåt slags branschrekord! Läkaren kunde konstatera att ungen blivit biten av en insekt. Eller två. En allergisk reaktion hade utlösts. Det skulle gå bort av sig självt. Det var absolut inte allvarligare än så.

Så....tillbaks till Orten och släppa av ungen på dagis och in till restaurangen.

När Krigaren skulle plockas upp på e.m. såg det ännu värre ut....

Hela sidan av ansiktet hade svullnat upp från pannan ner till kindbenet, och ungen såg ut som Mike Tyson efter en titelmatch.

Jag väntade bara på att han skulle spotta ut nån annan unges öra.......

1 kommentar:

  1. SHIT! Fy fan för att möta den killen i en mörk gränd! Han ser helt galen ut! Typ livsfarlig!



    (fast jaja, jättefin, barn är söta osv...)

    SvaraRadera